Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cokertme-kebabi-4.jpg

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet patates
Et için:
  • 400 gram biftek et
  • 1 rendelenmiş soğan suyu
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
Sosu için:
  • 2-3 adet orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Yoğurt için:
  • Arzuladığınız ölçüde süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı

  1. Patatesler kibrit çöpü biçiminde dilimlenir. Suda bekletilir.
  2. Etler tuz hariç öteki tüm materyallerle soslanıp dolapta bekletilir.
  3. Tuz eti sert yapacağı için pişirdiğiniz esnada koymanızı öneririm. Şayet vaktiniz olursa ne kadar dinlenirse o kadar âlâ olur yaklaşık 1 saat üzere.
  4. Salçalı sos pişirilir.
  5. Patatesler kızartılır.
  6. Et sosu süzülüp pişirilir. Yapışmaz bir tavada altı kısık ateşte pişirebilirsiniz.
  7. Yoğurt ve sarımsakla bir başka sos da yapılır.
  8. Patatesler en altta olacak, üzerine yoğurt, üzerine salçalı sos ve en üst kısıma da etler dizilir. İsteğe bağlı tekrar salçalı sos dökebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ❤️.
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt