Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet patates
- 400 gram biftek et
- 1 rendelenmiş soğan suyu
- 2 yemek kaşığı süt
- Kekik
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- 2-3 adet orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Arzuladığınız ölçüde süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
- Patatesler kibrit çöpü biçiminde dilimlenir. Suda bekletilir.
- Etler tuz hariç öteki tüm materyallerle soslanıp dolapta bekletilir.
- Tuz eti sert yapacağı için pişirdiğiniz esnada koymanızı öneririm. Şayet vaktiniz olursa ne kadar dinlenirse o kadar âlâ olur yaklaşık 1 saat üzere.
- Salçalı sos pişirilir.
- Patatesler kızartılır.
- Et sosu süzülüp pişirilir. Yapışmaz bir tavada altı kısık ateşte pişirebilirsiniz.
- Yoğurt ve sarımsakla bir başka sos da yapılır.
- Patatesler en altta olacak, üzerine yoğurt, üzerine salçalı sos ve en üst kısıma da etler dizilir. İsteğe bağlı tekrar salçalı sos dökebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun .