Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 500 gr dana küçük kuşbaşı
- Tuz karabiber pulbiber kırmızı biber kekik
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
Sosu için
- 1 kase yoğurt
- Tuz
- 1 diş sarımsak
- 4 adet orta uzunluk patates
- Kızartmak için sıvı yağ
- İnce kıyılmış maydanoz
Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Selamlar çok pratik yemeklerin hastasıyım diyebilirim hem pratik hem lezzet bombası sevenlerdenim ???? diyebilirim.
- Öncelikle minik kuşbaşı etlerimizi tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve sıvı yağı ek ediyoruz.
- Bir iki dk kavurup üzerine tereyağ ve baharatları ek edip patatesleri kızartma sürecine geçiyoruz.
- Patatesleri ince ince dilimleyip bol yağda kızartıyoruz ve servis tabaklarına diziyoruz.
- Sonra sarımsaklı yoğurt karışımını da hazırlıyoruz tabağın ortasına evvel yoğurt daha sonra etleri ek ediyoruz.
- Üzerine maydanoz ile süsleyip servis yapıyoruz afiyet şifa olsun yapan yiyenlere ????.