Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cokertme-kebabi.jpg

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gr dana küçük kuşbaşı
  • Tuz karabiber pulbiber kırmızı biber kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
Not benim kullandığım kuşbaşı yağsız olduğu için ekstra yağ kullandım etiniz yağlı ise az tereyağı kullanabilirsiniz

Sosu için
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 4 adet orta uzunluk patates
  • Kızartmak için sıvı yağ
Üzerine
  • İnce kıyılmış maydanoz

Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Selamlar çok pratik yemeklerin hastasıyım diyebilirim hem pratik hem lezzet bombası sevenlerdenim ???? diyebilirim.
  1. Öncelikle minik kuşbaşı etlerimizi tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve sıvı yağı ek ediyoruz.
  2. Bir iki dk kavurup üzerine tereyağ ve baharatları ek edip patatesleri kızartma sürecine geçiyoruz.
  3. Patatesleri ince ince dilimleyip bol yağda kızartıyoruz ve servis tabaklarına diziyoruz.
  4. Sonra sarımsaklı yoğurt karışımını da hazırlıyoruz tabağın ortasına evvel yoğurt daha sonra etleri ek ediyoruz.
  5. Üzerine maydanoz ile süsleyip servis yapıyoruz afiyet şifa olsun yapan yiyenlere ????.
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt