Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kuzu eti ya da dana antrikot
- 4 tane patates
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
- Kekik
- Tuz
Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti uzun ince doğrayın ve az yağlı kızgın bir tencerede mühürleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.
- Üzerine 2 bardak sıcak su ek edin. Yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen ete 1 kaşık tereyağı ve baharatları ekleyip kızartın.
- Patatesleri çok ince dilimleyin. Tuzlu suya koyun. Nişastası çıksın.
- Tanımda patates çıtır olmazsa istediğiniz lezzeti yakalayamazsınız. Bol yağda kızartın.
- Bir tavaya 1 kaşık tereyağı koyun 2 kaşık da domates salçası ek edip kavurun.
- Kavrulan salçaya et suyu ek edin çok az tuz koyun. Biraz kaynatıp kapatın.
- Et suyu salçayla çok hoş bir sos aklınızda bulunsun diğer tanımlarda de kullanabilirsiniz.
- Yoğurda çok az tuz ekleyin ve çırpın.
- Maydanozu ince doğrayın.
- Geldik son ve en hoş kademesine. Tabağa sırayla patates yoğurt salça sosu eti koyun.
- Üzerine kıyılmış maydanoz ile servis edin. Afiyet olsun.