Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı
0
99

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cokertme-kebabi.jpg

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram kuzu eti ya da dana antrikot
  • 4 tane patates
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
  • Kekik
  • Tuz

Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Eti uzun ince doğrayın ve az yağlı kızgın bir tencerede mühürleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Üzerine 2 bardak sıcak su ek edin. Yumuşayana kadar pişirin.
  3. Pişen ete 1 kaşık tereyağı ve baharatları ekleyip kızartın.
  4. Patatesleri çok ince dilimleyin. Tuzlu suya koyun. Nişastası çıksın.
  5. Tanımda patates çıtır olmazsa istediğiniz lezzeti yakalayamazsınız. Bol yağda kızartın.
  6. Bir tavaya 1 kaşık tereyağı koyun 2 kaşık da domates salçası ek edip kavurun.
  7. Kavrulan salçaya et suyu ek edin çok az tuz koyun. Biraz kaynatıp kapatın.
  8. Et suyu salçayla çok hoş bir sos aklınızda bulunsun diğer tanımlarda de kullanabilirsiniz.
  9. Yoğurda çok az tuz ekleyin ve çırpın.
  10. Maydanozu ince doğrayın.
  11. Geldik son ve en hoş kademesine. Tabağa sırayla patates yoğurt salça sosu eti koyun.
  12. Üzerine kıyılmış maydanoz ile servis edin. Afiyet olsun.
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt