Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram antrikot (Bonfileli yada biftek de olabilir)
- 3 büyük uzunluk patates
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Taze kekik
- Karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti marine etmek için etleri önce ince uzun doğruyoruz. Akabinde bir kaba 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber ve taze kekikleri atıp etlerle birlikte karıştırıyoruz.
- Ağzını kapatıp buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz. İsterseniz marinesi için süt ve soğan rendesi de kullanabilirsiniz.
- Yoğurdu için 1 kase süzme yoğurdu biraz tuz ve su ile ezip işine 1 diş sarımsak atıyoruz. Domates sosu işin; 2 domatesi rendeliyoruz.
- Tavaya biraz tereyağı alıp içine salça ve domatesleri ekliyoruz. Biraz karabiber ve tuz atıp sosu biraz daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Patatesleri kibrit çöpü üzere doğruyoruz. Ben soğuk da bekletme yapmıyorum. Biraz tuz atıp direkt kızartıyorum çıtır çıtır oluyorlar.
- Daha sonra marine olmuş eti kızgın tavaya alıyorum doğrudan. Etlerindeki pişince onları da ocaktan alıp. Patates, yoğurt, et ve sos sıralamasıyla tabağa ekliyorum. Kebabımız hazır????.