Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı
0
20

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
cokertme-kebabi.jpg

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 400 gram antrikot (Bonfileli yada biftek de olabilir)
  • 3 büyük uzunluk patates
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
Domates sosu için;
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Etin marinesi için;
  • Taze kekik
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Eti marine etmek için etleri önce ince uzun doğruyoruz. Akabinde bir kaba 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber ve taze kekikleri atıp etlerle birlikte karıştırıyoruz.
  2. Ağzını kapatıp buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz. İsterseniz marinesi için süt ve soğan rendesi de kullanabilirsiniz.
  3. Yoğurdu için 1 kase süzme yoğurdu biraz tuz ve su ile ezip işine 1 diş sarımsak atıyoruz. Domates sosu işin; 2 domatesi rendeliyoruz.
  4. Tavaya biraz tereyağı alıp içine salça ve domatesleri ekliyoruz. Biraz karabiber ve tuz atıp sosu biraz daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
  5. Patatesleri kibrit çöpü üzere doğruyoruz. Ben soğuk da bekletme yapmıyorum. Biraz tuz atıp direkt kızartıyorum çıtır çıtır oluyorlar.
  6. Daha sonra marine olmuş eti kızgın tavaya alıyorum doğrudan. Etlerindeki pişince onları da ocaktan alıp. Patates, yoğurt, et ve sos sıralamasıyla tabağa ekliyorum. Kebabımız hazır????❤️.
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,849Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt