
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram dana eti (But kısmından kullanıyorum daha yumuşak oluyor)
- 1 bütün soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığının ucuyla kekik
- 50 gram iç yağ ya da 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 büyük domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- 1 su bardağı su
- 3 orta uzunluk patates
- Patatesleri kızartmak için yağ
- Yeteri kadar yoğurt ve damak zevkinize nazaran sarımsak
Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İç yağı ya da sıvı yapı tencereye ekleyelim.
- İç yağ kullanıyorsanız yağlar eriyip kıtırlaştığında kevgirle bu kıtırları çıkarın lütfen.
- Jülyen ya da kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip,1 soğanı bütün olarak tencereye koyalım. Buradaki maksat yalnızca soğanın tadını vermesi.
- Etler pişince çıkarıyoruz.
- Etler suyunu salıp çekene dek kavuralım. But eti kullandığımızda suyunu çekene kadar pişmiş oluyor. Farklı bir et kullanıyorsanız süreyi ona nazaran ayarlayın lütfen.
- 1 tatlı kaşığı salçayı,tuzu ve baharatları ekleyip 1 dk kavuralım.
- 1 su bardağı su ekleyip çeken kadar pişirmeye devam edelim salçayla ve baharatlarla özleşmesi için.
- 1 domatesi rendeleyip 1 çorba kaşığı yağda kavuralım.
- Salçayı ve tuzunu ek edip 1-2 dk pişirelim.
- 1 su bardağı su ekleyelim. Gerekiyorsa biraz daha ek yapabilirsiniz.
- Mantının üzerine döktüğümüz sos üzere olmalı kıvamı.
- Bir kaseye yoğurt koyup(6-7 kaşık kâfi oluyor)1 diş sarımsak rendeleyelim.
- 3 orta uzunluk patatesi soyup ince daireler çıkartalım.
- Her bir daireyi üst üste koyup kibrit çöpü büyüklüğünde keselim.
- Süzdükten sonra tuzlayalım.
- Patateslerin ince olması kıymetli. Ben patatesleri kızartırken çıtır olması için biraz un ve nişasta karışımına buluyorum.
- Tüm patatesleri kızartalım.
- Tabağa evvel patatesleri koyalım üzerine yoğurt,üzerine domates sos,en son da etlerimizi yerleştirip servis edelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun
.