Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kadar dana bonfile (jülyen doğranmış)
- 1 tane domates (jülyen doğranmış)
- 5 tane patates
- 1 su bardağı domates sosu
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
- Sarmısaklı yoğurt
Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizi tencereye alalım yağsız kavuralım.
- 1 su bardağı su ekleyelim karıştıralım, kapağını kapatalım, altını hafif kısalım pişsin.
- Bir tarafta patateslerimizi soyalım ince ince keselim suda biraz bekletelim .
- Etimize ,jülyen doğradığımız domatesleri de ekleyelim.
- Tuzumuzu ekleyelim,suyu azalmışsa 1 su bardağı su daha ekleyelim karıştıralım.Kapağını kapatalım.
- Patateslerimizi süzelim, tuz ekleyelim .Kızgın yağda kızartalım.
- Kağıt havlu serdiğimiz kasemize koyalım .Etimiz pişmiştir.
- İlk olarak patatesimizi servis tabağımıza alalım .
- Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirelim.
- Etimizi üzerine koyalım .
- Üstüne domatesli sosumuzu dökelim servise hazır afiyet olsun ❤.