teknolojiuzmani
FD Üye
Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Marine için;
- 400 gram biftek veya bonfile
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
- ½ çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- Patates
- Kızartmak için sıvı yağ
- Sarımsaklı süzme yoğurt
- Domates sosu
- En son üzeri için yağ pul biber
Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etleri kesiyoruz ve sosunu hazırlıyoruz harmanlıyoruz buzdolabına gönderiyoruz yaklaşık 2 saat kadar bekletin.
- Etler bekledikten sonra bir tavaya alın ve üzerine bir çay bardağı sıcak su ilave edin ve pişirmeye bırakın.
- Ardından patatesleri kibrit gibi kesiyoruz bu işlemi yaptıktan sonra kızartın ardından domates sosunu yapalım. Ben hazır menemenle yaptım hazır menemeniniz yoksa eğer domates rendeleyin tuzunu baharatını ilave edin.
- Yoğurt sos için yoğurt, tuz, sarımsak iyice karıştırın.
- Patatesler piştikten sonra bir tabağa alın üstüne domates sosu ekleyin onun üstüne yoğurdu koyun, son olarak etleri. İsteye bağlı yağlı biber sosunda yapabilirsiniz ve üzerine dökebilirsiniz.
Çökertme Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı