elektronikci
FD Üye
![cokertme-kebabi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/06/cokertme-kebabi.jpg)
Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram dana bonfile (istediğiniz yumuşak bir et olabilir antrikot gibi)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarın çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Dilediğiniz baharat varsa ekleyebilirsiniz.
- 5-6 orta boy patates
- Bol sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kaşığı biber salçası
- 3 orta boy domates
- 1-2 diş sarımsak
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 dal biberiye
- Yarım su bardağı sıcak su (kıvamına göre ekleyebilirsiniz)
- 1 kase kadar yoğurt çırpılmış
- Biraz tuz
Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi hazırlamalıyız. Patatesleri ince ince kibrit büyüklüğünde keselim ve bol suda yıkayıp bekletelim.
- Etleri jülyen doğrayalım. Oda sıcaklığında olsunlar. Ne buzlu ne de soğuk et olmayacak yumuşak olmaları için.
- Kızgın bir tavada sıvı yağ ile birlikte orta ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim.
- Çektikten sonra tereyağı ve baharatları ekleyip kavurduktan sonra etlerimiz pişmiş olacak.
- Etlerimiz pişerken aynı zamanda sosumuzu hazırlamalıyız.
- Sos için. Tereyağı, sıvı yağ, salçayı güzelce kavurup domates rendesi veya varsa konserve domates ekleyin baharatlar, biberiye ve sıcak su ile güzelce pişirelim.
- Güzelce pişince biberiyeyi içinden alalım.
- Patatesler için temiz bir havlu peçete yardımıyla iyice kuruladıktan sonra kızgın yağa atıp güzelce kızartalım.
- Kızardıktan sonra tuzunu ekleyelim.
- Servis tabağına önce patates sonra yoğurdu daha sonra etleri en üste de sosu dökelim.
- Sıcak bir şekilde afiyetle tüketebiliriz. Afiyet olsun ????.