Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
cokertme-kebabi.jpg

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana bonfile (istediğiniz yumuşak bir et olabilir antrikot gibi)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarın çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Dilediğiniz baharat varsa ekleyebilirsiniz.
  • 5-6 orta boy patates
  • Bol sıvı yağ
Sosu için
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kaşığı biber salçası
  • 3 orta boy domates
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 dal biberiye
  • Yarım su bardağı sıcak su (kıvamına göre ekleyebilirsiniz)
  • 1 kase kadar yoğurt çırpılmış
  • Biraz tuz

Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patateslerimizi hazırlamalıyız. Patatesleri ince ince kibrit büyüklüğünde keselim ve bol suda yıkayıp bekletelim.
  2. Etleri jülyen doğrayalım. Oda sıcaklığında olsunlar. Ne buzlu ne de soğuk et olmayacak yumuşak olmaları için.
  3. Kızgın bir tavada sıvı yağ ile birlikte orta ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim.
  4. Çektikten sonra tereyağı ve baharatları ekleyip kavurduktan sonra etlerimiz pişmiş olacak.
  5. Etlerimiz pişerken aynı zamanda sosumuzu hazırlamalıyız.
  6. Sos için. Tereyağı, sıvı yağ, salçayı güzelce kavurup domates rendesi veya varsa konserve domates ekleyin baharatlar, biberiye ve sıcak su ile güzelce pişirelim.
  7. Güzelce pişince biberiyeyi içinden alalım.
  8. Patatesler için temiz bir havlu peçete yardımıyla iyice kuruladıktan sonra kızgın yağa atıp güzelce kızartalım.
  9. Kızardıktan sonra tuzunu ekleyelim.
  10. Servis tabağına önce patates sonra yoğurdu daha sonra etleri en üste de sosu dökelim.
  11. Sıcak bir şekilde afiyetle tüketebiliriz. Afiyet olsun ????.
Çökertme Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,175Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt