Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı
0
26

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
cokertme-kebabi.jpg

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • Kızartma için yağ
  • Tuz
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kekik
  • 2 diş sarımsak
Yoğurdu için;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Çok az tuz
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı domates sosu
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Eti düdüklüde 10 dk haşlayın.
  2. Patatesi soyup, ince ince kesin ve kızgın yağda kızartın.
  3. Haşlanan etleri tüm gereçleri ekleyin ve soteleyin.
  4. Sosu için de yağı tavaya alıp, salçayı kavurun.
  5. Daha sonra sosu ve tuzu ekleyip 3 dk kadar kavurun.
  6. Yoğurdu bir kaba alıp, sarımsakları rendeleyin ve tuz ekleyip, karıştırın.
  7. Servisin en altına patatesi dizin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sonra sosu döküp, en son etleri de en üste ekleyin. Afiyet olsun.
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,607Kullanıcılar
Ramo0010Son üye
Üst Alt