![cokertme-kebabi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/24/cokertme-kebabi.jpg)
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg süt dana eti
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg patates
- Kızartmak için; sıvı yağ
- 500 gram yoğurt
- 3 diş sarımsak ezilmiş
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 paket hazır domates suyu (500 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etleri jülyen ince şeritler halinde kesin, tavayı ocağa alın.
- Üzerine sıvı yağı ek edin.
- Üzerine etleri ekleyin kısık ateşte etler yumuşayınca kadar pişirin.
- Yumuşayan etin üzerine tereyağını ve tuzunu ve kırmızı toz biberi ekleyin hafif kızarınca ocaktan alın.
- Patatesi soyun, incecik doğrayın ,uzun küçük şeritler halinde bol suda yıkayın nişastası gitsin ,kurulayın .
- Kızgın yağda kızartın .
- Salçalı sos için; hepsini tavada karıştırın 2 dakika ocakta pişirin sosunuz hazır.
- Servis tabağına evvel patatesleri ekleyin.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin, ortasına etleri ekleyin .
- Etin üzerine salçalı sostan dökün süsleyerek servis yapın afiyet olsun.