Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı
0
16

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
cokertme-kebabi.jpg

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg süt dana eti
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kg patates
  • Kızartmak için; sıvı yağ
Yoğurtlu sos;
  • 500 gram yoğurt
  • 3 diş sarımsak ezilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
Salçalı sosu için;
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 paket hazır domates suyu (500 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle etleri jülyen ince şeritler halinde kesin, tavayı ocağa alın.
  2. Üzerine sıvı yağı ek edin.
  3. Üzerine etleri ekleyin kısık ateşte etler yumuşayınca kadar pişirin.
  4. Yumuşayan etin üzerine tereyağını ve tuzunu ve kırmızı toz biberi ekleyin hafif kızarınca ocaktan alın.
  5. Patatesi soyun, incecik doğrayın ,uzun küçük şeritler halinde bol suda yıkayın nişastası gitsin ,kurulayın .
  6. Kızgın yağda kızartın .
  7. Salçalı sos için; hepsini tavada karıştırın 2 dakika ocakta pişirin sosunuz hazır.
  8. Servis tabağına evvel patatesleri ekleyin.
  9. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin, ortasına etleri ekleyin .
  10. Etin üzerine salçalı sostan dökün süsleyerek servis yapın afiyet olsun.
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,175Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt