Cokertme Kebabı Tarifi İcin Malzemeler Eti icin:
*4 dilim biftek ya da bonfile (yaklaşık 500 gram)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*12 (yarım) cay kaşığı tuz
*12 (yarım) cay kaşığı taze cekilmiş tane karabiber
Et marinasyonu icin:
*1 adet kucuk boy kuru soğan
*1 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı soya sosu
*1 tatlı kaşığı uzum sirkesi
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 dal taze kekik
*1 dal taze biberiye
Kibrit patates icin:
*4 adet orta boy patates
*1, 5 su bardağı aycicek yağı (kızartmak icin)
Domates sosu icin:
*3 adet orta boy rendelenmiş domates
*1 tatlı kaşığı acı biber salcası
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*14 (ceyrek) cay kaşığı tuz
*12 (yarım) tatlı kaşığı kekik
Servisi icin:
*4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
*4 dilim domates (arzuya gore)
*4 adet orta boy yeşil biber (arzuya gore
Cokertme Kebabı Tarifi Yapılışı Fazla yağlı kısımlarından arındırılmış biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin
1
*Et marinasyonu icin rendelediğiniz kuru soğan ve sarımsağın suyunu sıkıp ayrı bir kaba aktarın Soya sosu, uzum sirkesi ve zeytinyağıyla karıştırdıktan sonra icerisine etleri ekleyin Taze kekik ve biberiye ilavesiyle masaj yaptığınız et şeritlerini, uzeri strec filmle kaplı kapta en az 30 dakika kadar dinlendirin
*Domates sosu hazırlamak icin; zeytin yağını kucuk bir sos tenceresinde kızdırın Rendelenmiş domatesi katıp suyunu cekene kadar pişirin Acı biber salcasını ekleyip 23 dakika kadar kavurun Tuz ve kekik ilave edin Az miktarda sıcak su yardımıyla kıvamını acıp kısa bir sure kaynatın
*Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit buyukluğunde kesin Bol suda durulayıp uzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın Kucuk bir tencerede kızdırdığınız derin yağda birkac partide altın sarısı rengini alana kadar kızartın Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin
*Arzuya gore servis esnasında kullanmak uzere kabuğu soyulmamış butun yeşil biber (uzerine kucuk delikler acın) ve domates dilimlerini aynı yağda kısa bir sure kızartın
*Etleri kızartmak icin mumkunse dokum bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın Marine olan etleri yuksek ateşte pişirin Renk aldıklarında tuz ve taze cekilmiş tane karabiberi katıp ocaktan alın
*Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, cırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp kızarmış domates ve yeşil biberle susledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın
*4 dilim biftek ya da bonfile (yaklaşık 500 gram)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*12 (yarım) cay kaşığı tuz
*12 (yarım) cay kaşığı taze cekilmiş tane karabiber
Et marinasyonu icin:
*1 adet kucuk boy kuru soğan
*1 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı soya sosu
*1 tatlı kaşığı uzum sirkesi
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 dal taze kekik
*1 dal taze biberiye
Kibrit patates icin:
*4 adet orta boy patates
*1, 5 su bardağı aycicek yağı (kızartmak icin)
Domates sosu icin:
*3 adet orta boy rendelenmiş domates
*1 tatlı kaşığı acı biber salcası
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*14 (ceyrek) cay kaşığı tuz
*12 (yarım) tatlı kaşığı kekik
Servisi icin:
*4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
*4 dilim domates (arzuya gore)
*4 adet orta boy yeşil biber (arzuya gore
Cokertme Kebabı Tarifi Yapılışı Fazla yağlı kısımlarından arındırılmış biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin
1
*Et marinasyonu icin rendelediğiniz kuru soğan ve sarımsağın suyunu sıkıp ayrı bir kaba aktarın Soya sosu, uzum sirkesi ve zeytinyağıyla karıştırdıktan sonra icerisine etleri ekleyin Taze kekik ve biberiye ilavesiyle masaj yaptığınız et şeritlerini, uzeri strec filmle kaplı kapta en az 30 dakika kadar dinlendirin
*Domates sosu hazırlamak icin; zeytin yağını kucuk bir sos tenceresinde kızdırın Rendelenmiş domatesi katıp suyunu cekene kadar pişirin Acı biber salcasını ekleyip 23 dakika kadar kavurun Tuz ve kekik ilave edin Az miktarda sıcak su yardımıyla kıvamını acıp kısa bir sure kaynatın
*Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit buyukluğunde kesin Bol suda durulayıp uzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın Kucuk bir tencerede kızdırdığınız derin yağda birkac partide altın sarısı rengini alana kadar kızartın Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin
*Arzuya gore servis esnasında kullanmak uzere kabuğu soyulmamış butun yeşil biber (uzerine kucuk delikler acın) ve domates dilimlerini aynı yağda kısa bir sure kızartın
*Etleri kızartmak icin mumkunse dokum bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın Marine olan etleri yuksek ateşte pişirin Renk aldıklarında tuz ve taze cekilmiş tane karabiberi katıp ocaktan alın
*Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, cırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp kızarmış domates ve yeşil biberle susledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın