Çökertme Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- Kızartmak için sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 150 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Çeyrek çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1,5 su bardağı kadar yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Çökertme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patatesleri ince ince doğradım.
- Ardından patatesleri kızarttım.
- Kızaran patatesleri tabağa aldım.
- Ayrı bir tavaya sıvı yağ alalım.
- Üzerine kıymayı ekleyerek kıymanın rengi dönüp suyunu çekinceye kadar kavurdum.
- Ardından kıymanın üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek soğanlar yumuşayıncaya kadar soteledim.
- Ardından 1 tatlı kaşığı kadar salça ekledim.
- Son olarak tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatalım.
- Diğer tarafta sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.
- Yoğurdun üzerine 1 diş sarımsak rendeleyerek 1 çay kaşığı kadar tuz ekledim ve karıştırdım.
- Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurdu koydum.
- Yoğurdun üzerine de kıymalı harcı koydum. Servise hazır,afiyet olsun.