bilgisayarci
FD Üye
Çokoprens Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( 125 ml )
- 1 su bardağı pudra şekeri ( 250 ml )
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 pk vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı yinede denetimli koyun )
- Kahvaltılık çikolata
Çokoprens Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün gereçleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz .
- Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz .
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
- Hamurumuzu 3 eşit kesime ayırıyoruz.
- İki adet pişirme kağıdının ortasında hamurumuzu merdane ile 1 cm kalınlığında açıyoruz.
- Bütün hamurlara tıpkı süreci yaptıktan sonra üzerindeki pişirme kağıdını alıp küçük tart kalıbı ile açmış olduğumuz hamuru kesiyoruz.
- Kenarlarındaki hamurları alıp pişirme kağıdını fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine kürdanla delikler yapıp 200 derece evvelce ısıtılmış fırında 15 dk sırayla kurabiyelerimizi pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz .
- Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra ortasına çikolata sürüp iki kurabiyeyi birleştiriyoruz .
- Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.