Coleslaw Salata Tanımı İçin Gereçler
- 1/3 küçük uzunluk lahana
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı mısır
- 1 adet küçük kuru soğan
- 6 çorba kaşığı mayonez
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limon suyu
- 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Coleslaw Salata Tanımı Yapılışı
- Kuru soğan ince rendelenir.
- Havuç ince uzun (olabildiğince) rendelenir.
- Lahanalar ince ince doğranır.
- Şeker, tuz, limon suyu ve sirke karıştırılır.
- Soğan, havuç, turşu, lahanalar karıştırılır.
- Sulu sos ek edilip karıştırılır.
- Mayonez eklenerek son hali verilir.
Süzme yoğurtta kullanılabilir ancak tadı sade mayonezle yapıldığında dışarda yedikleriniz ile tıpkı oluyor.
Soğan az olmalı, tadını baskılamamalı.