Coleslaw Salata Tanımı İçin Materyaller
- Orta uzunluk lahananın çeyreği
- 2 adet havuç
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt yahut yoğurdun susuz yerinden
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı sirke (üzüm, elma fark etmez)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
Coleslaw Salata Tanımı Yapılışı
- Lahana ince ince doğranır.
- Derin bir kabın içersine alınıp üzerine tuz eklenir.
- Birkaç dakika boyunca ovulur ki lahana azcık yumuşasın.
- Daha sonra içersine havuç rendenin iri yeriyle rendelenir yahut soyma aletinin zıddında ki kısmı ile jülyen halinde soyularak hal verilir.
- Yoğurt, mayonez, sirke, zeytinyağı, toz şeker, sarımsak rendesi başka bir kabın içerisinde toz şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Hazır olan sos salatanın içersine eklenir ve karıştırılır.
- Yarım saat 1 saat kadar dolapta dinlendirilir ve servis edilir.