Colonoli Tarifi Resimli
Colonoli Tarifi
Colonoli Hazırlanışı Resimli
Colonoli nasıl yapılır, Colonoli yemek tarifi
krep icin:
15 su bardağı sut
2 yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
ic harcı icin:
300 gr kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
1 domates
tuz, karabiber
sıvıyağ
sosu icin:
2 domates
2 diş sarımsak
1 corba kaşığı salca
fesleğen
zeytinyağı
tuz, karabiber
beşamel sosu icin:
1 corba kaşığı un
15 su bardağı sut
sıvıyağ
tuz, karabiber
muskat
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
imagescolonolitarifiresimli5ad4595e9e540
Hazırlanışı
Yemeğimiz dort aşamadan oluşuyor 1 aşamada krepler icin sutu, sıvıyağı ve yumurtaları cırpın Koyu ayran kıvamına gelene kadar un ilave edip kepceyle tavaya dokerek krepleri hazırlayın 2 aşamada sıvıyağda soğan ve sarımsakları soteleyin Uzerine kıymayı alıp kavurun Daha sonra kup doğranmış domatesi, tuz ve baharat ilave edin En son arzuya gore kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz Krepleri ortadan ikiye bolerek kıymalı harcı paylaştırın ve dolma sarar gibi sarın
Hazırladığınız krepleri yan yana bir fırın kabına dizin 3 aşamada domates sos icin tavaya zeytinyağını alın Uzerine domates ve sarımsakları ekleyip soteleyin Daha sonra salcayı ekleyin En son kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiber ekleyin Bu karışımı fırın kabındaki krep dolmalarının uzerine dokun
4 aşamada beşamel sos icin tavaya sıvıyağ alınUzerine unu alıp cevirin Daha sonra sutu,muskat,tuz ve karabiberi ekleyip pişirin Bu karışımı da domates sosun uzerine dokerek kaplayın Arzuya gore bir su bardağı kaşar peyniri rendesini de uzerine serpebilirsiniz Fırında 180 derecede uzeri hafifce kızarana kadar pişirin
Colonoli Tarifi
Colonoli Hazırlanışı Resimli
Colonoli nasıl yapılır, Colonoli yemek tarifi
krep icin:
15 su bardağı sut
2 yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
ic harcı icin:
300 gr kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
1 domates
tuz, karabiber
sıvıyağ
sosu icin:
2 domates
2 diş sarımsak
1 corba kaşığı salca
fesleğen
zeytinyağı
tuz, karabiber
beşamel sosu icin:
1 corba kaşığı un
15 su bardağı sut
sıvıyağ
tuz, karabiber
muskat
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
imagescolonolitarifiresimli5ad4595e9e540
Hazırlanışı
Yemeğimiz dort aşamadan oluşuyor 1 aşamada krepler icin sutu, sıvıyağı ve yumurtaları cırpın Koyu ayran kıvamına gelene kadar un ilave edip kepceyle tavaya dokerek krepleri hazırlayın 2 aşamada sıvıyağda soğan ve sarımsakları soteleyin Uzerine kıymayı alıp kavurun Daha sonra kup doğranmış domatesi, tuz ve baharat ilave edin En son arzuya gore kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz Krepleri ortadan ikiye bolerek kıymalı harcı paylaştırın ve dolma sarar gibi sarın
Hazırladığınız krepleri yan yana bir fırın kabına dizin 3 aşamada domates sos icin tavaya zeytinyağını alın Uzerine domates ve sarımsakları ekleyip soteleyin Daha sonra salcayı ekleyin En son kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiber ekleyin Bu karışımı fırın kabındaki krep dolmalarının uzerine dokun
4 aşamada beşamel sos icin tavaya sıvıyağ alınUzerine unu alıp cevirin Daha sonra sutu,muskat,tuz ve karabiberi ekleyip pişirin Bu karışımı da domates sosun uzerine dokerek kaplayın Arzuya gore bir su bardağı kaşar peyniri rendesini de uzerine serpebilirsiniz Fırında 180 derecede uzeri hafifce kızarana kadar pişirin