Çömlekte Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
Gerekli malzemeler
- 700g tavuk göğsü
- Yeterince çiçek yağı
- 2 büyük boy soğan
- 3 yeşilbiber
- 1 kırmızı kapya biber
- 1 bardak haşlanmış nohut
- Karabiber kırmızı tozbiber kekik tuz kendi kararınızca
- Siz dilediğiniz sebze ve baharatları ekleyebilirsiniz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 fiske muskat
- 1 fiske karabiber
- 1 su bardağı kaşarpeyniri
Çömlekte Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce etimizi suyunu çekene kadar pişiriyoruz, daha sonra 2 yemek kaşığı yağda yavaş ateşte kızartıyoruz. Sırayla soğan biberleri, nohut ve baharatları ekliyoruz. Sebzelerde sotelendiyse yemeğimizi çömlek kaselerimize alabiliriz.
- Beşamel sos için öncelikle tencerede tereyağını eritelim, ardından 2 yemek kaşığı unumuzu yağla birlikte rengi hafif dönene kadar karıştırarak kavuralım.
- Sonrasında tenceremizi ocaktan alıp 3 su bardağı sütümüzü ilave edelim. Ocağın üstüne alarak tel çırpıcıyla pürüzsüz hale gelene kadar pişiriyoruz kısık ateşte. Tuzunu, muskatını ve karabiberinide ekledikten sonra hazırdır.
- Her bir kasenin üzerine beşamel sosunu ilave edip kaşar peyniride ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 7- 10 dk kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun şahane bir tarif. Selam ve dua ile ????????.