Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çömlekte Beşamel Soslu Tavuk

Çömlekte Beşamel Soslu Tavuk
0
33

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
comlekte-besamel-soslu-tavuk.jpg

Çömlekte Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler


Gerekli malzemeler
  • 700g tavuk göğsü
  • Yeterince çiçek yağı
  • 2 büyük boy soğan
  • 3 yeşilbiber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 bardak haşlanmış nohut
  • Karabiber kırmızı tozbiber kekik tuz kendi kararınızca
  • Siz dilediğiniz sebze ve baharatları ekleyebilirsiniz
Beşamel sos için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 fiske muskat
  • 1 fiske karabiber
Üzerine
  • 1 su bardağı kaşarpeyniri

Çömlekte Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce etimizi suyunu çekene kadar pişiriyoruz, daha sonra 2 yemek kaşığı yağda yavaş ateşte kızartıyoruz. Sırayla soğan biberleri, nohut ve baharatları ekliyoruz. Sebzelerde sotelendiyse yemeğimizi çömlek kaselerimize alabiliriz.
  2. Beşamel sos için öncelikle tencerede tereyağını eritelim, ardından 2 yemek kaşığı unumuzu yağla birlikte rengi hafif dönene kadar karıştırarak kavuralım.
  3. Sonrasında tenceremizi ocaktan alıp 3 su bardağı sütümüzü ilave edelim. Ocağın üstüne alarak tel çırpıcıyla pürüzsüz hale gelene kadar pişiriyoruz kısık ateşte. Tuzunu, muskatını ve karabiberinide ekledikten sonra hazırdır.
  4. Her bir kasenin üzerine beşamel sosunu ilave edip kaşar peyniride ekleyelim.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 7- 10 dk kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun şahane bir tarif. Selam ve dua ile ????????.
Çömlekte Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt