Çörek Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram un
- 25 gram yaş maya
- 40 gram şeker
- 5 yumurta birinin sarısı üzerine
- Yarım çay bardağı süt
- 250 gram tereyağ
- 10 gram bir tatlı kaşığı tuz
Çörek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Unun içine yaş maya kırılarak atılır, içerisine oda ısında ki tereyağıda eklenerek bir hoş karıştırılır.
- Sırası ile üzerine şeker, tuz, süt ve sırası ile yumurtalar ek edilir. Uzun mühlet yoğrularak kıvam kazandırılır ve yaklaşık bir saat dinlenmeye bırakılır.
- İki katına çıkan hamur beş eşit modüle bölünür ben dört adedini baron kalıba (Birini kaseye yerleştirdim ) katlayarak form verilerek koyulur.
- Üzerine yumurta sarısı da sürülerek 180 derece fırında içi pişene kadar pişirilir.