Çörek Otlu Ağızda Dağılan Lokmalık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı çörek otu
- 1.5 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta akı sarısı üzerine
- Un
- Yumurta sarısı
- Susam
Çörek Otlu Ağızda Dağılan Lokmalık Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında tereyağı bir kaba alıp üstüne sıvı yağ, yumurta akı, tuz, şeker ekleyelim iyice karıştıralım.
- Unumuzu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyelim unu koyarken kontrollü koyalım kulak memesi kıvamında unumuzu koyduktan sonra yoğuralım.
- Misket büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye sırayla dizlerim üstüne yumurta sarısını susam serpin.
- 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun