Çörek Otlu Kurabiye Nasıl Yapılır? İçin Materyaller
- 250 gram oda ısısında yumuşamış margarin yahut tereyağı
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (sarılar üzeri için)
- 2,5 yemek kaşığı çörek otu
- 1,5 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un (kontrollü)
Çörek Otlu Kurabiye Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle uygun bir yoğurma kabında un ve kabartma tozu hariç başka materyallerimizi karıştıralım.
- Akabinde denetimli bir biçimde unu ekleyip,kabartma tozunu da ekleyelim ve kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim .
- Daha sonra hamurdan ufak modüller alıp,yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili tepsimize dizelim .
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir biçimde 20 dk pişirelim . (Fırından fırına değişebilir)
- Kıyır kurabiyelerimiz servise hazır,afiyet olsun!
Çörek Otlu Kurabiye Fotoğraflı Yapılışı