Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü)

Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü)
0
66

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket katı yağ (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta (sarısı üstüne)
  • 1 buçuk yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı çörekotu
  • Yarım çay kaşığı mahlep (olmasada olur)
  • Aldığı kadar un

Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta sarısı, çörekotu ve un hariç tüm materyalleri mutfak robotunun içine koyup krema kıvamına gelene kadar çekiyoruz.
  2. Daha sonra öteki bir kabın içine karışımı alıyoruz.
  3. İçine çörek otu ve unu koyup ele yapışmayan ama çokta sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  4. Küçük yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine diziyoruz. (yağlı kağıt kullanılmalı)
  5. Son olarak yumurta sarısını bir çay kaşığı su ile sulandırıp üzerine sürüyoruz.
  6. Alt üst 190 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt