Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket katı yağ (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta (sarısı üstüne)
- 1 buçuk yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı çörekotu
- Yarım çay kaşığı mahlep (olmasada olur)
- Aldığı kadar un
Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta sarısı, çörekotu ve un hariç tüm materyalleri mutfak robotunun içine koyup krema kıvamına gelene kadar çekiyoruz.
- Daha sonra öteki bir kabın içine karışımı alıyoruz.
- İçine çörek otu ve unu koyup ele yapışmayan ama çokta sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Küçük yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine diziyoruz. (yağlı kağıt kullanılmalı)
- Son olarak yumurta sarısını bir çay kaşığı su ile sulandırıp üzerine sürüyoruz.
- Alt üst 190 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz.