Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı üstüne
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı çörek otu ( ağır sevmeyenler biraz daha az katabilir)
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Margarin, sıvı yağ, yumurta akı, kabartma tozu ,şeker, tuz, çörek otunu hepsini bir kapta krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- Sonra azar azar un ekleyelim ele yapışmayacak bi kıvam olması gerekir.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıtlı olan tepsimize dizelim.
- Üstüne yumurtanın sarısını sürelim.
- 180 derece fırında 15 dk kadar pişirelim.