Çörek Otlu Minik Kurabiye Hem Tatlı Hem Tuzlu Çerez Üzere Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin (Erit soğut)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine beyazı içine)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2, 5-3 su bardağı un
- Ayırdığımız yumurta sarısı
Çörek Otlu Minik Kurabiye Hem Tatlı Hem Tuzlu Çerez Üzere Tanımı Yapılışı
- Margarini uygun bir tavaya alıp eritip soğutuyoruz.
- Soğuyan margarini ve öteki bütün materyalleri bir kaba koyup hoş yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Küçük küçük modüller koparıp yuvarlak biçim verip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ayarlı fırında 25 dakika denetimli pişiriyoruz. Benim bir tepsi çıktı daha fazla yapmak isteyen tanımı bir kat daha arttırsın. Denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden ellerinize sıhhat.