Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı yada margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yumurta beyazı hamura sarısını üzerine ayıralım
- Yarım paket kabartma tozunu
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 -3 su bardağı kadar un alıyor yumuşak bir hamur olmalı
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına tereyağı ,sıvı yağ, yumurta beyazı ,sirke,pudra şekeri, tuz, çörek otu ve kabartma tozunu ekleyip hepsini güzelce karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan basitçe hal alan bir hamur yapalım.Ne çok yumuşak nede çok sert olmalı.
- Hamurdan küçük modüller koparıp dilediğimiz formda hal verelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış alt üst ayarda 170 derecede pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.