Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çörek Tarifi

Çörek Tarifi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un

Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle sütümüzü ılık olacak halde ısıtıyoruz yumurtalarımızı da kırıp, yoğurma kabımıza alıyoruz. Üstüne ılık sütümüzü, yaş mayamızı, şekerimizi katıyoruz yeterlice maya eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  2. Sonrasında geriye kalan gereçlerimizi katıyoruz unumuzu da azar azar ekleyerek yoğuruyoruz çok sert bir hamur olmayacak çok cıvık da olmayacak orta kulak göğsü yumuşaklığında olacak.
  3. Yorulan hamurumuzu üstünü örterek dinlenmeye bırakıyoruz en az yarım saat dinlenecek hamurumuz dinlendikten sonra bezelere ayırıp, el yardımı ile açıyoruz, ondan sonra tepsiye alıp kesiyoruz.
  4. Kestiğimiz çöreklerimizi bıçak yardımıyla hafifçe üst kısmına batırıyoruz yumurtaları sürüp, fırına alıyoruz.
  5.  200 derece 15 dk müddetle 3 tepsim 40 dk pişti.
Not: Çöreğe istediğiniz biçimi verebilirsiniz yağlı tepsimize istediğiniz halde küçük orta uzunlukta ya da küçük yuvarlaklar da yapabilirsiniz. İnşallah beğenir siniz.

Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinli Ve Sade Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta birinin sarısı üstüne1 su bardağı süt1 su bardağı yağ1 su bardağı ılık su4 su bardağı un1 buçuk çorba kaşığı maya1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şekerSusamÇörek otu Zeytinli Ve Sade Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Şekerli Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılık sütYarım çay bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı instant maya1 yemek kaşığı şeker3,5 su bardağı un İçine; 2,5 su bardağı tahin1 su bardağından 2 parmak eksik şeker Üzerine; 1 adet yumurtanın sarısıİster susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Haşhaşlı Çörek (Haşhaşlı Bükme) Tarifi İçin Malzemeler 1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 yemek kaşığı toz şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin2 yumurta beyazı (Sarısını üzerine ayırın)6 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Çıtır Çıtır Tahınlı Çörek (Kıbrıs Usulü) Tanımı İçin Gereçler Hamur için; 3 bardak un1 çorba kaşığı kuru maya1 çorba kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1/2 (yarım) bardak sıvı yağ2 çorba kaşığı tereyağı3 çay bardağı ılık süt İç harcı için; 1 su bardağı tahin1 su bardağı şeker (tatlı sevenler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Nefis Kahvaltılık Çörek Ekmek Diyarbakır Bayram Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 2 kilo un2 su bardağı süt2 su bardağı su1 margarin yahut tereyağı1 su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı tuz (silme)2 yemek kaşığı çörek otu2 yemek kaşığı rezene (dövülmüş)1 paket toz maya yaşmaya da olur1 yumurta (...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt