teknolojiuzmani
FD Üye
Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 adet margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sütümüzü ılık olacak halde ısıtıyoruz yumurtalarımızı da kırıp, yoğurma kabımıza alıyoruz. Üstüne ılık sütümüzü, yaş mayamızı, şekerimizi katıyoruz yeterlice maya eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Sonrasında geriye kalan gereçlerimizi katıyoruz unumuzu da azar azar ekleyerek yoğuruyoruz çok sert bir hamur olmayacak çok cıvık da olmayacak orta kulak göğsü yumuşaklığında olacak.
- Yorulan hamurumuzu üstünü örterek dinlenmeye bırakıyoruz en az yarım saat dinlenecek hamurumuz dinlendikten sonra bezelere ayırıp, el yardımı ile açıyoruz, ondan sonra tepsiye alıp kesiyoruz.
- Kestiğimiz çöreklerimizi bıçak yardımıyla hafifçe üst kısmına batırıyoruz yumurtaları sürüp, fırına alıyoruz.
- 200 derece 15 dk müddetle 3 tepsim 40 dk pişti.
Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı