Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 120 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su ve sütü derin bir kabın içersine dökelim.
- Ardından mayayı ekleyelim çırpalım .
- Unu ve tuzu ekleyip iyice yoğuralım .
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamında olacak.
- İyice yoğurduktan sonra üzerini kapatalım 40 dakika mayalandıralım.
- Ardından tereyağını eritelim ,sıvı yağını da ekleyelim karıştıralım.
- Gelelim hamura; mayalan hamuru un serpilmiş tezgaha alalım ve elimizle bir iki yoğuralım.
- 3 tane bezeye bölelim.
- 3 bezeyide un serpilmiş tezgahta merdane yardımıyla açalım tepsinizin boyutuna göre.
- İlk açtığımız hamuru un serpilmiş tezgaha alalım.
- Üzerine tereyağını hamurun her yerine sürelim.
- Üzerine 2 . hamuru yağlanmış hamurun üzerine koyalım tekrar hamuru yağlayalım .
- Üzerine 3 .hamuru koyalım yine her yerini yağlayalım.
- Ardından hamuru katlıyoruz her katladıkça yağı her yerine sürüyoruz .
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyoruz .
- Elimizi hafif yağlayıp hamuru hafif bastırarak açıyoruz.
- Alabildiğiniz kadar sonra üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altı ve üzeri kızara kadar pişiriyoruz . Fırından alıyoruz ve servis ediyoruz ????.