
Çörekotlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket oda sıcaklığında tereyağ (250 gram)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı çörekotu
- Yarım çay bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta (Akı içine, sarısı üzerine)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- Aldığı kadar un (5- 5,5 bardak kadar)
Çörekotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçleri bir kabın içerisine alıp yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- Fındıktan biraz büyük olacak kadar hamurdan modül koparıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 175 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişince soğuyana.
- Kadar tepside tutuyoruz. Soğuyunca servis yapabiliriz. İstenirse bir kap içerisin de ağzı kapalı formda uzun bir süre saklayabiliriz.
- Hatta boş vakitleriniz da yapıp buzluğa atabilir konuklarınız geleceği gün çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.