
Çörekotlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 125 gram becel
- 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı çörekotu
- Aldığı kadar un
Çörekotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak sıvı yağ, becel ve yumurta akını derin bir kaba koyup karıştıralım.
- Daha sonra tuzu, pudra şekeri, sirke ve çörek otunu koyalım. En son unu azar azar ek edip yoğuralım.
- Hamur kulak göğsü yumuşaklığında olacak. Hamurdan modüller alıp elimizde yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim 170 derecede pişirelim. Afiyet olsun????.