Çörekotlu Küçük Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram margarin ya da tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı çörekotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 5-6 su bardağı un
Çörekotlu Küçük Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçler eklenip güzelce yoğurulur.
- Minik minik yuvarlanarak biçim verilir.
- Biçim verilen kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 150 derecede evvelden ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.Hem pratik hem lezzetli hem de bereketli bir kurabiyedir. Bu ölçülerden bir tepsiden fazla kurabiye çıkıyor bu nedenle hamurun fazlasını buzluğa atıp daha sonra muhtaçlık halinde çözdürüp kullanabilirsiniz. Bu özelliğiyle de ani konukta kurtarıcı misyonu de görüyor afiyet olsun.
Çörekotlu Küçük Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı