Çörekotlu Tereyağlı Gevrek Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ (Oda ısısında)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta (Beyazı içine sarısı üzerine )
- 2 tatlı kaşığı dolu dolu çörek otu
- 1 adet kabartma tozu
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Çörekotlu Tereyağlı Gevrek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yapılışı; un hariç bütün materyalleri kaba alıp karıştıralım unu ekleyip yoğuralım.
- Hafif ele yapışacak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan elma büyüklüğünde kesimler koparıp tezgahta rulo yapıp bıçakla iki parmak kalınlığında kesip tepsiye dizelim.
- Hamur bitene kadar bu süreci yapalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla üzerine hafif basalım.
- 180 derece fırında 20 dakika denetimli pişirelim. Şimdiden afiyet olsun ????.