Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
corekotlu-tuzlu-kurabiye.jpg

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yumurta
  • 1 paket tereyağ yahut margarin (teremyağ)
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı toz şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı çörekotu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tüm gereçler bir yoğurma kabına koyulur ancak yalnızca 2 yumurtadan 1 adedinin sarısı ayrılır, daha sonra kurabiyelerin üzerine sürmek için, kalan hepsi kırılarak hamura koyulur ve yoğurulur.
  2. Tüm materyal homojen hale gelene kadar yoğurulur, teremyağ güzelce tüm hamura karışmış olması kıymetlidir.
  3. Hamur yumuşak olacak ve ele yapışmaması gerekmektedir, bu sebeple unu yavaş yavaş denetimli dökerek ekleyiniz.
  4. Elde ettiğimiz hamuru, oklavayla yahut merdaneyle 1,5 cm kalınlığında olacak çekilde açıyoruz.
  5. Açılan hamura, kurabiye kalıpları ile hal verip, yağlanmış ya da yağlı kağıt serili olan tepsiye diziyoruz.
  6. Tepsideki kurabiyelerimizin üzerilerine yumurta sarısı sürüp, soğuk fırına koyuyoruz.
  7. Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz. Yaklaşık 25-30 dk da pişmektedir. Fırından fırına farklılık gösterebilir, kurabiyenin altı üstü kızarana kadar pişiyoruz.
Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt