elektronikci
FD Üye
Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 paket tereyağ yahut margarin (teremyağ)
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı toz şekeri
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı çörekotu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 su bardağı un
Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçler bir yoğurma kabına koyulur ancak yalnızca 2 yumurtadan 1 adedinin sarısı ayrılır, daha sonra kurabiyelerin üzerine sürmek için, kalan hepsi kırılarak hamura koyulur ve yoğurulur.
- Tüm materyal homojen hale gelene kadar yoğurulur, teremyağ güzelce tüm hamura karışmış olması kıymetlidir.
- Hamur yumuşak olacak ve ele yapışmaması gerekmektedir, bu sebeple unu yavaş yavaş denetimli dökerek ekleyiniz.
- Elde ettiğimiz hamuru, oklavayla yahut merdaneyle 1,5 cm kalınlığında olacak çekilde açıyoruz.
- Açılan hamura, kurabiye kalıpları ile hal verip, yağlanmış ya da yağlı kağıt serili olan tepsiye diziyoruz.
- Tepsideki kurabiyelerimizin üzerilerine yumurta sarısı sürüp, soğuk fırına koyuyoruz.
- Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz. Yaklaşık 25-30 dk da pişmektedir. Fırından fırına farklılık gösterebilir, kurabiyenin altı üstü kızarana kadar pişiyoruz.