Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çortiaşı

Çortiaşı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
cortiasi.jpg

Çortiaşı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı lahana turşusu(Suyuyla)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 500 gram kemikli et (Arzuya göre)

Çortiaşı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 2 su bardağı turşuyu ve 1 su bardağı haşlanmış nohudu, 2 su bardağı yıkanmış buğdayı, 1 litre kadar suyla düdüklü tenceresine koyalım. 1 saat kadar pişiriyoruz.
  2. Ondan sonra düdüklü tencereyi açıyoruz tavada 1 çay bardağı sıvı yağda salçayı kavuruyoruz.
  3. Pul biber ekliyoruz, sonra düdüklü tencereye boşaltıyoruz, şayet çorbamız pişmişse 10 dakikada bu biçimde kaynatıyoruz.
  4. Piştikten sonra sunuma hazır afiyet olsun (Ne çok sulu olacak nede çok katı turşu ekşiliği güzelce vermemişse limon tuzu isteğe bağlı eklenebilir)
Çortiaşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,047Mesajlar
30,024Kullanıcılar
kelleavcisiSon üye
Üst Alt