bilgisayarci
FD Üye
Çortiaşı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı lahana turşusu(Suyuyla)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 500 gram kemikli et (Arzuya göre)
Çortiaşı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı turşuyu ve 1 su bardağı haşlanmış nohudu, 2 su bardağı yıkanmış buğdayı, 1 litre kadar suyla düdüklü tenceresine koyalım. 1 saat kadar pişiriyoruz.
- Ondan sonra düdüklü tencereyi açıyoruz tavada 1 çay bardağı sıvı yağda salçayı kavuruyoruz.
- Pul biber ekliyoruz, sonra düdüklü tencereye boşaltıyoruz, şayet çorbamız pişmişse 10 dakikada bu biçimde kaynatıyoruz.
- Piştikten sonra sunuma hazır afiyet olsun (Ne çok sulu olacak nede çok katı turşu ekşiliği güzelce vermemişse limon tuzu isteğe bağlı eklenebilir)