Çorum Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket mantı
- 4 su bardağı su
- Tuz
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- 250 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Baharat çeşitleri
- 1 adet domates
- Maydanoz
Çorum Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce bir tencereye su ilave edelim ve ocağa alalım.
- Ardından kaynamaya bırakalım göz göz olduktan sonra kaynayınca mantıyı ekleyelim ve karıştırarak pişirelim.
- Daha sonra tuz ilave ederek son bir kez daha kaynamaya bırakalım ve ocaktan alalım bir süzgeç yardımıyla mantıyı süzelim.
- Sonra soğuk sudan geçirelim ve servis tabağına alalım ve kenara koyalım.
- Daha sonra sosu için yoğur. Sarımsak ,tuz ekleyerek karıştıralım ve mantının üzerine kaşık yardımıyla dökelim.
- Ardından diğer sosumuzu yapalım bir sos tavasına içine soğanı ve yağ kavuralım.
- Kıymayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Ardından salça ,baharatları, tuzu ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. İyice kavurulan sosumuzu en son domates ekleyerek pişirelim ve 5 dakika piştikten sonra ocaktan alalım.
- Mantının üzerine ilave edelim en son olarak maydanozu ince dilimler keserek kıymalı sosun üzerine yani mantının üzerine süsleyerek servis edelim.