Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çorum Mantısı

Çorum Mantısı
0
38

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
corum-mantisi.jpg

Çorum Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket mantı
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
Yogurt sosu için
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
Kıymalı sos için
  • 250 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Baharat çeşitleri
  • 1 adet domates
Üzeri için
  • Maydanoz

Çorum Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce bir tencereye su ilave edelim ve ocağa alalım.
  2. Ardından kaynamaya bırakalım göz göz olduktan sonra kaynayınca mantıyı ekleyelim ve karıştırarak pişirelim.
  3. Daha sonra tuz ilave ederek son bir kez daha kaynamaya bırakalım ve ocaktan alalım bir süzgeç yardımıyla mantıyı süzelim.
  4. Sonra soğuk sudan geçirelim ve servis tabağına alalım ve kenara koyalım.
  5. Daha sonra sosu için yoğur. Sarımsak ,tuz ekleyerek karıştıralım ve mantının üzerine kaşık yardımıyla dökelim.
  6. Ardından diğer sosumuzu yapalım bir sos tavasına içine soğanı ve yağ kavuralım.
  7. Kıymayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  8. Ardından salça ,baharatları, tuzu ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. İyice kavurulan sosumuzu en son domates ekleyerek pişirelim ve 5 dakika piştikten sonra ocaktan alalım.
  9. Mantının üzerine ilave edelim en son olarak maydanozu ince dilimler keserek kıymalı sosun üzerine yani mantının üzerine süsleyerek servis edelim.
Çorum Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Meşhur Çorum Mantısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 500 gram un (Siz ölçüsü kişi sayısına nazaran değiştirebilirsiniz)1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su (Mantı hamuru çok yumuşak bir hamur olmaz ona nazaran dikkatli ekleyiniz) Kızartmak için; 1 su bardağı kadar sıvı yağŞimdi vereceğim tanım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
Nefis Kayseri Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı su5,5 su bardağı un İç materyali için 150 gram kıyma1 adet kuru soğanTuz1 fiske karabiber ve pul biber Sos için 1 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı zeytinyağ1 tatlı kaşığı toz biber1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Sinop Mantısı Tanımı İçin Malzemeler 1 kase yoğurt250 gram kıyma1 kuru soğanTuz1 tatlı kaşığı kırmızı biber1 yemek kaşığı tereyağı1 kase ceviz Hamuru için 3 su bardağı unTuzAlabildiğine su Sinop Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurma kabında un, tuz ve suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Türkmen Mantısı Tanımı İçin Malzemeler 1/2 (yarım) kg kıyma2 adet kuru soğanYarım demet maydanozTuz, karabiber Hamuru için: 5 su bardağı un2 adet yumurta1 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 1 kase süzme yoğurt3 diş sarımsak Sosu için: 3 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Sosyete Mantısı Tanımı İçin Materyaller 3 adet yufka500 gram kıyma2 adet soğan3 yemek kaşığı sıvı yağ1 su bardağı su1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı tereyağıYoğurtSarımsakTuz, karabiber, pulbiber, nane, maydanoz Sosyete Mantısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt