Cream Puff Tanımı İçin Gereçler
Choux hamuru;
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 70 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- 80 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 4 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Cream Puff Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak hamuru için su, süt ve tereyağını tencereye alalım. Kaynayınca şeker ve tuzunu ekleyelim.
- En son unu ekleyip 3-4 dakika daima karıştırarak pişirelim. Soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca yumurtaları tek tek ekleyip çırpalım.
- Krema torbasına koyup profiterol üzere ceviz büyüklüğünde tepsiye sıkalım.
- Kıtır hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri krema haline gelene kadar çırpalım.
- Unu ekleyip yoğuralım.
- İki pişirme kağıdı ortasına alıp oklavayla inceltelim. Buzluğa atıp 10 dakika bekleyelim.
- Sonra çıkarıp sıktığımız hamur büyüklüğünde yuvarlaklar kesip hamurların üzerine koyalım.
- Evvelce ısıtılmış fırında 10 dakika 175 derecede sonra 165 dereceye indirip 30 dakika pişirelim.
- Pişince fırından almayıp içinde soğumasını bekleyelim.
- Kreması için bütün materyalleri tencereye koyup yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Kreması 1 gün buzdolabında bekletirseniz daha kıvamlı olur.
- Daha sonra hamurların içine kremayı dolduralım. Cream pufflar hazır.
- İsterseniz çikolatalı sosla da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.