Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cream Puff

Cream Puff
0
49

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
cream-puff.jpg

Cream Puff Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 125 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta
Kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kremşanti
Ganaj için;
  • 200 gram çikolata
  • 200 gram krema
Kıtır hamur için;
  • 85 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı un

Cream Puff Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kıtır hamur için; Oda ısındaki tereyağını ve şekeri krema kıvamına getirene kadar çırpın içerisine unu ekleyip, yoğurun hamur kıvamına gelince iki yağlı kağıdın arasında açın ve şişe kapağından büyük yuvarlaklar kesip buzluğa koyun 10 dakika dinlensin.
  2. Kremayı hazırlamak için tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı ekleyelim, karıştırarak pişirelim. Göz göz olan kremamızı ocaktan alalım, uygun bir kaba aktaralım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
  3. Hamurunu hazırlamak için; tereyağı ve suyu tencereye alalım. Tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ilave edelim karıştırarak pişirelim. Kıvam alan hamurumuzu ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Soğuyan hamurumuza yumurtaları teker teker iyice yedirerek ekleyelim. Hamurumuzu hazırladıktan sonra sıkma poşetine alalım fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirdikten sonra poşetimizin hamurumuz bitene kadar tepsiye yuvarlak profiterol sıkma şeklinde sıkalım.
  5. Eğer hamurunuzda eğrilikler olursa parmağınızı su ile ıslatıp düzeltebilirsiniz. Daha sonra buzlukta ki kıtır hamuru üzerlerine yerleştirin.
  6. Hamurlarımızı önceden ısıttığımız 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim. Hamurlarımız pişerken fırının kapağını açmamanız olumlu yönde etkileyecektir.
  7. Piştikten sonra fırında soğumaya bırakın ki kurusun. Fırından aldığımız hamurlarımızı keselim bu sırada soğuyan kremamıza toz kremşantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
  8. Sıkma torbasına koyduğumuz kremayı kestiğimiz ve ganaj koyduğumuz kıtır hamurların içerisine sıkalım.
  9. Ganaj için???? kremayı kaynama noktasına getirip içine çikolatayı koyun ve eritin. Soğuyan ganajı hazırladığımız kıtır hamurların içine koyalım. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun ????
Cream Puff Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Cream Puff Tanımı İçin Gereçler Choux hamuru; 1 çay bardağı su1 çay bardağı süt1 çay kaşığı şekerYarım çay kaşığı tuz70 gram tereyağı1 su bardağı un3 yumurta Üzerindeki hamur için; 80 gram tereyağı (oda sıcaklığında)1 çay bardağı esmer şeker1 su bardağı un Kreması için; 3 su bardağı süt4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
Cream Puff Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 110 gram tereyağı250 gram su1 çimdik tuz1 yemek kaşığı şeker180 gram un3 adet yumurta Kıtır hamur için; 85 gram tereyağ1 çay bardağı esmer şeker (yoksa olağan toz şeker de oluyor)1 su bardağı un (200 ml bardak ölçüsü) Krema için; 1 su bardağı  toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
154
Enfes Lezzeti Ve Tüm Detaylarıyla Cream Puff Tarifi İçin Malzemeler Choux hamuru için; 1 su bardağı un (200ml)1 yemek kaşığı kakao1 çay kaşığı şeker1 fiske tuz70 gram tereyağı (Yada yarım çay bardağı sıvı yağ koyabilirsiniz)1 çay bardağı süt1 çay bardağı su3 adet yumurta Üzerindeki kıtır hamur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Cream Puff Tanımı İçin Malzemeler Pastacı kreması için; 1,5 su bardağı süt (300 ml)1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası1 dolu yemek kaşığı un1 adet yumurta1 paket vanilya100 ml krema Kurabiye hamuru için; 50 gram tereyağı2 yemek kaşığı un( 55gr)2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Cream Puff Tarifi İçin Malzemeler Şu hamuru için; 1 çay bardağı su1 çay bardağı süt1 çay kaşığı şekerYarım çay kaşığı tuz70 gram tereyağ3 adet yumurta1 su bardağı un Kıtır hamuru için malzemeler; 1 çay bardağı esmer şeker85 gram tereyağ1 su bardağı un Pastacı kreması için malzemeler; 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt