teknolojiuzmani
FD Üye

Cream Tart Harf Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Tart hamuru için;
- 150 gr tereyağı
- 2 yumurta sarısı
- 75 gr pudra şekeri
- 250 gr un
- 200 gr beyaz çikolata (kakaolu isterseniz bitter çikolata da olur)
- 1 kutu krema
- 250 gr pınar beyaz
Cream Tart Harf Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Harf pastaları çok severek yapıyorum. Bu defa kıymetlimiz için ???? cream tart pasta ile merhaba ????
- Hamuru için malzemeleri güzelce yoğurup streç filme sarıp buzdolabına kaldırıp 3-4 saat dinlendiriyoruz.
- Krema için çikolatayı benmari eritip kremayı ilave ederek pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
- Üzerini kapatıp dolaba kaldırıp onu da en az 3-4 saat mümkünse 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Ben hem hamur hem kremayı geceden yaptım.
- Ertesi gün hamuru çıkarıp 15 dk dinlendirdim 2 yağlı kağıt arasında 3-4 mm kalınlığında açıp dilediğimiz harf kalıbı veya şekilde kesip üzerine çatalla delikler açıyoruz kabarmaması için.
- 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Çabuk pişiyor dikkatli olmak lazım.
- Kremayı dolaptan çıkarıp üzerine 250 gr pınar beyazı ilave edip mikserle güzelce çırpıyoruz.
- Sıkma torbasına alıp kurabiyeler soğuyana kadar tekrar dolapta dinlendiriyoruz.
- Soğuyan kurabiyelere kremayı sıkıp dikkatlice 2. Katı yerleştiriyoruz. Dikkatli olmak lazım kırılabiliyor.
- Üzerini dilediğimiz gibi süslüyoruz. Ben çilek ve çikolata kullandım. Afiyet olsun ????.
Cream Tart Harf Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı