Çubuk Çikolatalı Çıtır Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 150 gram tereyağ yahut margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 2,5 su bardağı nişasta (Mısır yahut buğday)
- 1 çay bardağı kadar çubuk çikolata (Pasta süsü olarak kullanılan)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Çubuk Çikolatalı Çıtır Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yoğurma kabında yumuşamış yağ, pudra şekeri karıştırılır.
- Akabinde yumurta, sıvı yağ, nişasta, vanilya, kabartma tozu, azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan kurabiye hamuru yoğrulur, çok çabuk toparlanabildiği için unu dikkatli kullanalım en sonda çubuk çikolataları ek edilir.
- Cevizden biraz büyük modüller alınır elde yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri beyaz altı pembeleşinceye kadar 15 ila 20 dakika ortası denetimli olarak pişirilir.
- Tepside soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Ağızda kum üzere dağılan, eriyen, çıtır çıtır ???? kurabiyeler hazır ???? deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.