Çubuk Kabak Cipsi Tanımı İçin Gereçler
- 1 büyük kabak (Kiloluk)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu (Sarımsak da olur)
- 1 kase yoğurt
- 1 çay kaşığı nane
Çubuk Kabak Cipsi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabağı güzelce yıkayıp parmak uzunluğunda dilimleyelim.
- Sonrasında bir tabağa 2 yumurta 1 çay kaşığı karabiber tuz ve sarımsak tozu alıp güzelce karıştıralım.
- Sonrasında öteki bir tabağa galeta unumuzu dökelim. Kabak dilimlerini evvel yumurtaya sonra galeta ununa batıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Sonrasında naneli yoğurt ile servis edelim deneyenlere afiyet olsun ????