
Çubuk Kraker Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 2 yumurta(1 inin sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5-5 bardak un
Çubuk Kraker Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki margarine tüm malzemeler sırayla eklenir.
- Unu kontrollü şekilde yavaş yavaş yoğurarak ekleyelim. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- 2 yumak haline getirip yağlı kağıdın üzerinde dikdörtgen şekilde açalım.
- Üzerine; yumurta sarısı sürüp çörek otu döküp, oklavayla birkez gidelim üzerinden ki çörek otları dökülmesin.
- Çubuklar halinde kesip buz dolabında 1-2 saat dinlendirelim.
- Dolaptan çıkarıp, 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
- Soğuyana kadar müdahale etmeyip tamamen soğuyunca birbirinden ayıralım. Afiyet olsun.