elektronikci
FD Üye
Çubuk Pişi (Kahvaltıların Vazgeçilmezi) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase cheddar peyniri (rendelenmiş kaşar peynir ya da beyaz peynir de olur)
- 8-10 kısım ince kıyılmış maydanoz ya da dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağına yakın un
- 1 su bardağına yakın sıvı yağ
Çubuk Pişi (Kahvaltıların Vazgeçilmezi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına süt ve yumurtayı koyup çırpıcıyla karıştıralım.
- Üzerine başka materyalleri koyarak kaşıkla toparladıktan sonra elimizle yoğurarak ele yapışmayan yumuşak hale getirelim.
- Hafif un serpilir tezgahta büyükçe bir beze yapalım ve merdaneyle yarım cm. kalınlığında açalım.
- Açtığımız hamuru rulet yahut bıçakla ince şeritler halinde keselim, şeritleri 8-10 cm. Uzunluğunda bölelim.
- Tavamıza yağı koyup kızdıralım, pişileri koyup iki taraflı kızartalım.