Çubukta Pembiş Konsept Kurabiyeler Tanımı İçin Materyaller
Kurabiye Hamuru İçin
- 1 paket margarin
- 1 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 2 yumurta beyazı
- 3 su bardağı pudra şekeri (Silme)
- Yarım limon suyu
Çubukta Pembiş Konsept Kurabiyeler Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kurabiye materyallerini bir kaba alıp güzelce yoğurun. Unu denetimli ekleyin. Yaklaşık 4 su bardağı kadar kullandım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz biçimlerde kalıplar kullanarak yapabilirsiniz.
- Daha sonra dikkatlice kürdanları batırın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Çok çabuk pişiyor dikkat edin yakmayın. Altı kızarınca çabucak alın. Kurabiyeler soğumadan sakın ellemeyin kürdanlar sıcakken çabucak çıkıyor. Soğuduktan sonra kasvet olmuyor.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecede denetimli pişirin. Kreması için çırpma kabına iki yumurta akını ve limon suyunu katıp köpürene kadar çırpın daha sonra pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edin.
- Krema kıvamını alınca çırpmayı bırakın. Kremamızın olduğunu anlamak için bir spatula ile kremaya çizik atın oluşan biçim 15 saniye içinde eski halini alıyorsa kremamız kullanıma hazır demektir.
- İster bu halde ister besin boyası kullanarak kremayı kurabiyelerin üzerine sıkma torbası yardımı ile uygulayabilirsiniz.
- İsterseniz krema ile kurabiye üzerinde haller çizebilir, isterseniz de tamamını kaplayabilirsiniz. Bundan sonrası sizin hayal gücünüze kalmış ???? Afiyet olsun.