teknolojiuzmani
FD Üye
Çullama Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
Çullama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftemiz için soğanı rendeleyin ,kıyma, soğan, köftelik bulgur ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
- Daha sonra köfte şekli verip dolapta dinlendirelim.
- Dışını hazırlayalım yumurta sayısına göre un ekliyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Tenceremizde suyu kaynatıyoruz ve köfteleri haşlıyoruz.
- Haşlanan köfteler ılık olması lazım ılık olduktan sonra hazırladığımız sosa bulayıp kızartıyoruz.
- Kızartma yağı da fazla kızarmaması lazım yoksa köftenin dışı koyu renk olur.
- İster ketçap mayonez ister domates sosu yapıp servis edebilirsiniz.
Çullama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı