Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cumhuriyet hangi tarihte ilan edilmiştir?

Cumhuriyet hangi tarihte ilan edilmiştir?
0
78

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Cumhuriyet ne zaman ilan edilmiştir?

Cumhuriyet ilanı Özetle
29 Ekim 1923 ’te, Irk Fırkası ’nın toplantısında hükûmet buhranına tedavi bulmak için Teşkilâtı Esâsiye Kanunu ’nun bazı maddelerinin tavzihi ve cumhuriyet ilânı teklifini kabul ettiren Mustafa Kemal, Meclis için gerekli hazırlığını yaptı Artık Cumhuriyet ’in ilânı bir formaliteden ibaret olmuştuTBMM saat 18: 00 ’de toplandı

Teşkilâtı Esâsiye Yasası ’ndaki bir takım şartların değişmesi ve Cumhuriyet İlânını ’n görüşülmesine sıra gelmişti Saatlerce süren görüşmelerden sonradan Mustafa Kemal gece saat 8:30 ’da hiç karşı oy olmaksızın 158 oyla cumhuriyetin kabulüyle Cumhurbaşkanı seçildi Cumhuriyetin ilânından on beş dakika sonradan Cumhurreisi seçilen Mustafa Kemal,5 kürsüye gelerek Meclis ’e teşekkürlerini bildirmiş ve “Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır demiştir *

Similar threads

Cumhuriyet ne zaman ilan edilmiştir? Cumhuriyet ilanı Kısaca 29 Ekim 1923 ’te, Halk Fırkası ’nın toplantısında hukUmet buhranına care bulmak icin Teşkilatı Esasiye Kanunu ’nun bazı maddelerinin tavzihi ve cumhuriyet ilanı teklifini kabul ettiren Mustafa Kemal, Meclis icin gerekli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
Cumhuriyet Bayramında yapılacak başlangıç konuşması Cumhuriyet bayramı konuşması Cumhuriyet Bayramı söylev metni Bugün burada Cumhuriyetin ilanının 83 yıldönümünü anmak üzere yığılmış bulunuyoruz Bugünkü yönetim biçimimiz olan Cumhuriyet 29 Ekim 1923?te kabul edildi ve yürürlüğe kondu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
Atatürk ve Cumhuriyet 29 Ekim, 29 Ekim 1923 ’te ilân edilen cumhuriyetimizin yıldönümüdür Millî Mücadele sırasında “Cumhuriyet us ve ideal olarak yaşayan, Cumhuriyete yönelme bir gaye olmuştur 23 Nisan 1920 ’de TBMM yığılmış, ama Cumhuriyetin ilânı Millî Çaba ’nin tamamlanmasından sonraya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Cumhuriyet ne vakit bildiri edildi Cumhuriyeti kim ilan etti cumhuriyetin ilanını meclis muhabiri olarak izlemiş bir yazarın anısı: O günlerde bütün gazeteciler ve halk müziği merakta idi Bir buluş var… Lakin bu nedir? Bir türlü emin olmuyordu Ben o zamanlar Nasihat Gazetesinde çalışıyordum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
221
Aşağı cumhuriyetin ilanını meclis muhabiri olarak izlemiş bir yazarımızın anısını okuyacaksınız O günlerde tüm gazeteciler ve insanlar merakta idi Bir yenilik var… Fakat bu nedir ? Bir türlü emin olmuyordu Ben o zamanlar Öğüt Gazetesinde çalışıyordum Meclisin tüm toplantılarına devam ediyordum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt