Cunda Ezmesi Tanımı İçin Materyaller
- Lor peynir
- Çökelek
- İsteğe bağlı tulum peyniri (beyaz peynir ve ezine peyniriyle de hazırlayabilirsiniz)
- İri çekilmiş ceviz içi
- Karabiber
- Pulbiber
- Birazcık kekik
- 1 çay kaşığı biber salçası
- Tuz
- Bol zeytinyağı
- İnce kıyılmış dereotu
- 1 tane çok ince doğranmış kapya biber (isteğe bağlı)
Cunda Ezmesi Tanımı Yapılışı
- Lor peynir, çökelek biraz da izmir tulumu rendeledim ;genişçe bir kaba aldım.
- Üzerine 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı biber salçası, iri çekilmiş ceviz içi, pulbiber birazcık kekik, karabiber, dereotu, ince doğranmış kapya biber ve bol zeytinyağı ekleyip düzgünce harmanladım.
- Sonrası ister servis tabağına açın, ister top yapıp pulbiber ve dereotuna bulayıp servis yapın. ????????.