Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cup Profiterol

Cup Profiterol

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Cup Profiterol Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 1 su bardağı su
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 4-5 adet yumurta
Kreması için
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket toz krem şanti
Çikolata sos
  • 1 paket çikolata sos

Cup Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Suyu yağı ocağa alıp kaynatıyoruz.
  2. Un, tuz, şeker ekleyerek güzelce kavuruyoruz.
  3. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırarak mikserle yeterlice yediriyoruz bu süreci tek tek yapmak kıymetli. Vaktiniz varsa 30 dk kadar buzdolabında dinlendirin.
  4. Sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlaklar halinde sıkıyoruz.
  5. İlk olarak 200 derecede 20 dk sonra 150 derecede 20 25 dk pişiriyoruz.
  6. Fırını kapattıktan sonra pişen hamuru çabucak çıkarmıyoruz 5- 10 dk içinde bekletiyoruz biraz kuruması için krema ve çikolata sos yumuşatacağı için.
  7. Krema için.Krem şanti hariç tüm gereçleri tencerede güzelce karıştırıp sonra ocağa bırakıyoruz daima karıştırarak pişiriyoruz.
  8. Pişen birinci sıcağı çıkan kremaya toz şanti ekleyerek mikserle çırpıyoruz. Düzgünce soğumaya bırakıyoruz.
  9. Çikolata sos üzerindeki tarife nazaran pişirilir ve oda soğumaya bırakılır.
  10. Hamurları ikiye bölerek içine krema sıkılır kupun alt kısmına da biraz krema sıkılır profiterol yerleştirilir.
  11. Servisten çabucak evvel çikolata sos dökülür afiyet olsun.
Cup Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 1 buçuk su bardağı su1 su bardağı un (200ml)150 gram margarin3 adet yumurta Kreması için; 2 su bardağı sütYarım su bardağı şeker3 yemek kaşığı tepeleme un1 adet yumurta sarısıYarım yemek kaşığı margarin Çikolata sos için; 200 ml sıvı krema100 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Çikolata Soslu Profiterol (Sönmeyen Mükemmel Kıvam) Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurta (büyükse 3 yeterli )125gr tereyağ1 su bardağı su1 su bardağı un1 fiske tuz1 tatlı kaşığı şeker Kreması için 2,5 su bardağı süt1 yumurta sarısı2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 çay bardağı şeker1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Pastane Yordamı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Profiterol hamuru için (şu hamuru deniyor profiterol toplarına); 1 su bardağı su (250 ml su bardağı ölçüsü)150 gram tereyağ2 tatlı kaşığı toz şeker1 tutam tuz1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un4 adet yumurta Dolgu kreması için ; Çeyrek su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Profiterol (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 125 gram margarin1 su bardağı su1 su bardağı un1 çay kaşığı şekerÇay kaşığının ucu ile tuz4 yumurta Kreması için; 4 su bardağı süt3 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı mısır nişastası1 çay bardağı artı 1 yemek kaşığı şekerŞekerli vanilinKrem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağı1 su bardağı un1 su bardağı su1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz3 adet yumurta sarısı su bardaklarını 250 ml Kreması için 2 su bardağı süt1 çay bardağı şeker1 çay bardağı un2 yemek kaşığı nişasta1 yumurta sarısı paket krem şanti Çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,496Konular
981,697Mesajlar
29,772Kullanıcılar
GsuatSon üye
Üst Alt