teknolojiuzmani
FD Üye
Cup Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı su
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- 4-5 adet yumurta
- 3 adet yumurta sarısı
- 2 çay bardağı şeker
- 1 tutam tuz
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı süt
- 1 paket toz krem şanti
- 1 paket çikolata sos
Cup Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Suyu yağı ocağa alıp kaynatıyoruz.
- Un, tuz, şeker ekleyerek güzelce kavuruyoruz.
- Hamur soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırarak mikserle yeterlice yediriyoruz bu süreci tek tek yapmak kıymetli. Vaktiniz varsa 30 dk kadar buzdolabında dinlendirin.
- Sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlaklar halinde sıkıyoruz.
- İlk olarak 200 derecede 20 dk sonra 150 derecede 20 25 dk pişiriyoruz.
- Fırını kapattıktan sonra pişen hamuru çabucak çıkarmıyoruz 5- 10 dk içinde bekletiyoruz biraz kuruması için krema ve çikolata sos yumuşatacağı için.
- Krema için.Krem şanti hariç tüm gereçleri tencerede güzelce karıştırıp sonra ocağa bırakıyoruz daima karıştırarak pişiriyoruz.
- Pişen birinci sıcağı çıkan kremaya toz şanti ekleyerek mikserle çırpıyoruz. Düzgünce soğumaya bırakıyoruz.
- Çikolata sos üzerindeki tarife nazaran pişirilir ve oda soğumaya bırakılır.
- Hamurları ikiye bölerek içine krema sıkılır kupun alt kısmına da biraz krema sıkılır profiterol yerleştirilir.
- Servisten çabucak evvel çikolata sos dökülür afiyet olsun.