Cupcake Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket bitter çikolata
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Pasta süsü
Cupcake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için olan gereçleri birinci olarak yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Eritilmiş tereyağ, sıvı yağ ve sütü ekleyip bir iki daha çırpıp unu elek yardımıyla biraz eleyip geri kalanıda kakao, kabartmatozu, valinin birlikte eleyip düzgünce çırpalım.
- Cupcake kalıplarına kağıt kalıp koyduktan sonra keki bir parmak kalacak formda dolduralım.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 30- 35 dakika denetim ederek pişirelim.
- Yaklaşık bu ölçülerle 24 adet cupcake çıkıyor.
- Üzerine sosu için pasta süsü hariç tüm malzemeyi bir tencerede karıştırarak sosumuzu pişirelim .
- Kaynamaya başladıktan sonra bir iki dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
- Fırından çıkan keklerimiz üzerine 1 yemek kaşığı kadar döküp pasta süsü ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Cupcake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı