Cupta Kaşık Tatlısı (Tavuk Göğsü Ve Supangleli) Tanımı İçin Materyaller
Tavuk Göğsü İçin
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 500 ml süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 60 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kakao
Cupta Kaşık Tatlısı (Tavuk Göğsü Ve Supangleli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak 125 gram tereyağını uygun bir tencereye alarak eritelim.
- Akabinde 1 su bardağı unu ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla güzelce kavuralım.
- 1 litre sütü dikkatli bir halde ek edelim. Son olarak 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek karıştıralım.
- Tavuk göğsümüz kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim. Göz göz olduktan sonra tencereyi ocaktan alalım, tavuk göğsünü bir tabağa aktaralım.
- Üzerini streç sinemayla kapatarak soğumaya bırakalım. Bu sırada supangle için 500 mililitre süt, 3 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 1, 5 yemek kaşığı kakao ve 1 adet yumurta sarısını uygun bir tencerede uygunca karıştıralım.
- Akabinde ocağın altını açarak pişirmeye başlayalım. Kaynayıp yoğunlaşıncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olan supanglemizi ocaktan alalım ve içerisine 60 gram bitter çikolatayı ek edelim. Çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
- Son olarak 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyelim, tereyağı eriyinceye kadar çırpalım ve soğumaya bırakalım.
- Oda sıcaklığına gelen tavuk göğsünü mikser yardımı ile 5 dakika kadar çırpalım. Bu formda pürüzsüz bir kıvam elde etmiş olacağız.
- Tatlımızı servis edeceğimiz kalıba tavuk göğsünü aktaralım. Kalıbı şöyle bir iki defa tezgaha vurarak varsa hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
- Soğuyan supangleyi de tıpkı biçimde mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam olacak biçimde çırpalım.
- Akabinde supangleyi tavuk göğsünün üzerine boşaltalım. Üst kısmını bir spatula yardımı ile düzeltelim. Tatlımızı bu formda 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen tatlıyı buzdolabından aldıktan sonra üzerine süzgeç ile kakao serperek dilediğiniz biçimde süsleyelim. Supangleli tavuk göğsümüz servise hazır.