Dağ Eriği Marmelatlı Kup Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dağ eriği (isteyen başka meyve kullansın)
- Erik için 1 çay bardağı şeker 150ml
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker (200ml)
- 2 yemek kaşığı tepeli pirinç unu
- 2 yemek kaşığı nişasta (hangisi olursa olsun)
- 1 paket krema
- 1 pk vanilya
- Muz veya başka meyve
- Ben eriğin hepsini kullandığım için siyah üzümle dekor yaptım
- İsteğe bağlı ezilmiş bisküvi kullanabilirsiniz
Dağ Eriği Marmelatlı Kup Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp tencereye alalım.
- 1 çay bardağı su koyup şekerini de ilave edip kaynatalım.
- İyice pişen erikleri blenderla püre haline gelinceye dek karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Bu arada sütü tencereye alalım .
- Şekeri, pirinç ununu ve nişastayı ekleyip karıştırın.Pürüzsüz hal alana dek karıştırın.
- Sonra ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin göz göz kaynayınca kısıp bi kaç dakika daha pişirelim .
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca krema ve vanilin de ilave edip çırpıcıyla güzelce çırpıyoruz.
- Kuplara sırasıyla kat kat doldurup en üste erik marmelatı gelecek şekilde dolduralım.
- Buzdolabına kaldırıp 3 saat sonra servis edelim.
Dağ Eriği Marmelatlı Kup Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı