bilgisayarci
FD Üye

Damak Çatlatan Balbadem Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un (Bardak ölçüsüne nazaran değişebilir, yumuşak bir hamur olmalı)
- 1 su bardağı irmik
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Toz antep, ceviz
Damak Çatlatan Balbadem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti soğuk olacağı için öncelikle şerbetimizi yapıyoruz. Küçük bir tencereye su ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz.
- Şeker büsbütün eridikten sonra 10 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için un hariç tüm materyalleri ekleyip karıştırıyoruz. Unu azar azar ekliyoruz. Yumuşak bir hamur olacağı için unu denetimli eklememiz gerekiyor.
- Elimize hamurdan küçük kesimler alarak yassılaştılar hal veriyoruz.
- Biçim verdiğimiz hamurları irmiği bulayıp tepsiye diziyoruz.
- Bıçakla üzerlerine çizik atıyoruz. (fazla bastırmadan)
- Tüm hamura tıpkı süreci uyguladıktan sonra evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
- Birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti üzerine döküyoruz.
- Üzerine de toz antep serpiyoruz. Bu nefis tatlımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.