
Damak Çatlatan Enfes Tavada Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
- 8 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar ılık su
- 1 yemek kaşığı kahvaltılık margarin
- Yarım kilo kıyma biraz kuyruk yağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet domates ben kışın yapmış olduğum domates sosunu kullandım.
- 4 adet yeşil biber varsa 1 adet kapya biber
- 4 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber tuzun ölçüsünü kendinize göre ayarlayın
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığından az biber salçası
Damak Çatlatan Enfes Tavada Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yemelere doyamayacağınız harika bir lahmacun artık dışarıda yemiyeceksinz. Bu malzemeden 40 adet çıķıyor. Hadi tarife geçelim.
- Öncelikle kabımıza unumuzu alalım 1yemek kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı tuzumuzu atalım ılık suyumuzu yavaş yavaş dökelim bi anda dökmeyin su ölçüsü vermedim.
- Aldığı kadar 1 yemek kaşığı da yemeklik margarin bırakalım hamuru daha güzel yapıyor. Güzelce yoğuralım.
- Ağzını kapatıp dinlendirelim.
- İç malzemesine geçelim.
- Domates biber soğan maydanoz sarımsak bunların hepsini robotta çekelim.
- Sonra kaba alıp kıyma kuyruk yağı sıvı yağ baharatlar tuz ve salçaları da atıp bir güzel karıştırıp robotta bir daha çekelim malzemeler daha güzel karışsın yağ az gelirse sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
- Mayalanan hamurlarımızı küçük küntler yapıyoruz.
- Üzerini örtüyoruz.
- Tezgaha un serpip 1tane hamurumuzu açıyoruz üzerine un serpip tabak büyüklüğünde tavanızın için e alıp kıymalı harçtan her tarafına sürüp tavanın kapağını kapatıp pişiriyoruz. Hiç hava almayacak.
- Pişmeyecek diye korkmayın çok güzel pişiyor tava kesinlikle yağlanmıyor.
- Bir tepsiye lahmacunu alıyoruz diğer lahmacunu da pişirip kıymalı tarafını pişirirmiş olduğumuz lahmacunu üzerine bırakıyoruz.
- Tepsiyle kapatıyoruz yumuşayıp çıtır oluyor 3 yıldır kendim yapıyorum sizde evde kendiniz yapıp afiyetle yiyebilirsiniz yapacak olanlara kolay gelsin.